Tento recept obsahuje postup jednoduchej a nenáročnej prípravy, ktorú zvládne aj úplný začiatočník. A to najlepšie, uvariť ju trvá menej ako pól hodinu.
Potrebné ingrediencie na štyri porcie sú:
- 500g brokolica,
- 4 strúčiky cesnaku,
- 1 cibuľa,
- zeleninový bujón, (podľa chuti),
- soľ podľa potreby,
- zemiaky na zahustenie, alebo 2PL hladkej múky,
- 30g masla na zjemnenie na záver.
Postup:
- Brokolicu si opláchneme, očistíme a odrežeme stonky, aby nám ostali len ružičky. Avšak, nič sa nestane, ak stonky pri varení necháme. Následne si očistíme cibuľku a cesnak a pripravíme si v hrnci trošku oleja na smaženie.
- Nakrájame si cibuľu a cesnak na menšie štvrtiny a dáme do hrnca, kde chvíľu smažíme a pridáme nakrájané brokolicové ružičky. Spolu chvíľu restujeme na miernom ohni. Pridáme nadrobno nakrájané zemiaky a taktiež chvíľu prudko a za stáleho miešania smažíme.
- Zalejeme vodou a privedieme do varu. Polievku osolíme, pridáme zeleninový bujón a znovu necháme variť, aby sa zemiaky pekne rozvarili.
- Polievku odstavíme a všetko zmixujeme ponorným mixérom, čím naša polievka dostane krásnu zelenú farbu. Ak sa nám zdá konzistencia ešte stále príliš riedka, môžeme pridať hladkú múku a zmiešať mixérom.
- Znova dáme na chvíľu povariť. Desať minút by malo stačiť a môžeme ešte dochutiť podľa potreby soľou alebo pridať bujón. Všetko záleží od našej chuti.
- Polievku odstavíme a na koniec pridáme kúsok masla na zjemnenie.
Podávať ju môžeme aj s krutónmi, prípadne si do polievky dať aj varené zemiaky nakrájané na kocky.